Tuesday, February 8, 2011

my movie review



HelloHellOO :D sekarang saya mau ngebuat review masalah film yang baru aja saya abisin kemaren . bayangkan pemirsa 20 episode dalam 4 hari! Padahal 1 episodenya aja satusetengah jam, hha . saya semakin moviefreak saja, hha:D filmnya drama si, biasala drama korea , hha :D judulnnya Baker King Kim Tak Goo , tau kan ? ini ratingnya masuk rekor korea loo . kalo diliat dari judulnya kita pasti ngerti kan ini filmnya pasti ada rotiroti sama orang yang namanya Kim Tak Goo yakan ? emang , hha :D tapi menurutku ini judulnya rada ga pas . soalnya kalo judulnya gitu , mestinya nujunya film ini tu lebih ke kompetisi sampe tingkat international misalnya ntar si Kim Tak Goo rotinya ditandingin sama klepon asli Indonesia gitu#ngayalgila! hha:D ya emang si inside dari film ini emang ada kompetisinya segala , tapi kayanya lebih pas kalo judulnya wonderful boy Kim Tak Goo, soalnya yang aku dapet dari film ini bukan skill bikin rotinya*ya walopun banyak unsur itunya juga, tapi menurutku film ini itu lebih ke how people should behave ! gimana budi pekerti dan ketulusan itu , ya walaupun saya sendiri ngerasa dengan nonton ini saya bisa ngambil hikmah dari sebuah roti ! dan juga film ini menurut saya beda sama film Korea lain yang pernah saya tonton, ini lebih mirip dorama jepang karena apa? Karakternya hampir sama . kalo film korea itu kebanyakan ada protagonis sama antagonis yang udah dari sononya , tapi kalo jepang ga ada yang protagonist sama antagonis , intinya semua manusia itu bisa berbuat salah tergantung gimana nyikapinya , kita bisa memperbaikin itu ato justru malah bikin semuanya tambah parah! Ya begitulah pokok . intinya pas awal si gitu, tapi lamalama si Seo In Sook sama Han Seung Jae tambah kebangeten jahatnya , saking parahnya jadi kaya jahatjahatnya di sinetron Indonesia , hhe . film ini tu kayak kalo kita beli paket lengkap! Semuanya ada , hhe . mau family, love, education semuanya ada disini . hhe#bakatsales . ditambah lagi semua pemainnya itu cakepcakep , mulai dari pemain utama kaya si Yoon Shi Yoon, Joo Won, sama Eugene , sampe ke pemeran pembantu yang keliatan sebentar banget kaya Miss Jang sama Secretary Na . hha :D ini bagian castingnya keren, hha :D pas banget milih si Joo Won jadi Ma Jun . jadi meskipun dia karakternya rese tapi karena wajah cakepkereninnocentnya , karakternya jadi dapet dimaafkan, hha :D ya walopun saya sempat berkalikali gemes sama si Ma Jun itu, dan mumbling mumbling gila pas nonton film ”Oppa, jangan jahat dong”#pakenadaautis :D Film ini episodnya banyak sampe 30, tapi menurutku itu malah kurang banyak! Hhe :D film ini enak ditonton soalnya ceritanya itu runtut sama detail, tapi sayang itu cuman sampe episode 19, setelah itu menurut saya ceritanya agak main Derek biar cepet selesai. Banyak yang gak kebahas , contohnya love storynya Yu Kyung sama Ma Jun . ceritain dong detailnya gimana si Yu Kyung tibatiba bisa pindah ke lain hati, soalnya kalo alasannya cumin garagara confirm dari si Gu Il Jung kaya rada kurang masuk akal, sama menurutku bakal lebih keren lagi kalo si Ma Jun itu bisa berubah garagara si Yu Kyung . terus juga pindah hatinya si Tak Goo ke Mi Sun, seharusnya juga dikasi porsi . bukan nyungsep di episode terakhir, misal si Tak Goo kaya ngasi special care buat Mi Sun, sebagai woman bukan adik . tapi ada juga dari film ini yang kelebihan porsi, kaya porsi pencarian Tak Goo nemuin Kim Mi Sun , itu dibahas di bagian akhir aja gak papa . di bagian tengah itu sering dimunculin tapi dasar sinetron, kalo nggak keselip, pas jatuh, ato pas ga bisa ngeliat jadinya buat yang nonton itu gemes . terus juga masalah kejahatan si In Sook sama Manajer Han itu juga kebanyakan . Film ini juga bisa ngebawa banyak banget emosi , yang ketawa ngakak , jeritjerit gemes sampe nangis . hha :D terus juga soundtraknya kereeeen! Nae sarangnya Lee Seung Chul bagus banget sama lagu The Only One yang benerbener ngewakilin karakternya Shin Yu Kyung! Overall film ini bagus lah , kalo suru ngasi bintang, saya bakal ngasi bintang 4 ke film ini  soalnya ya saya udah bilangkan tadi kelebihan sama kekurangan film ini . kalo masalah karakter tokohnya disini saya suka karakternya si Gu Ja Kyung sama Shin Yu Kyung . kesamaan mereka itu, mereka optimis, gigih, gak gampang nyerah, jujur, kritis, kerenlah pokok . saya suka karakter kayak gitu , jadi mereka itu sebagai cewek yang tegas dan terhormat menurut saya . kalo dari segi meraninnya , semua artis disini maennya keren kok . si Ma Jun, Yu Kyung, Tak Goo pokok semuanya dapetlah! Saya suka sombongnya Ma Jun, tegasnya Yu Kyung, tulusnya Tak Goo, imutnya Mi Sun . keren semualah pokok! Coba aja nonton sendiri , mungkin anda akan sependapat dengan saya , dapatkan kaset di …#bakatsales, lagi! –a sudahlah buat review ini, pokok film ini worth to be consider whenever you look for some movie to watch 

love this couple <3

Seeya:D

250111!

Sebelumnya disini saya mau ngebahas hari ulangtahun saya tahun ini, hhe :D it all thanks to Allah. Terima kasih Tuhan karena Engkau telah memberikan aku nikmat ini , Engkau segalanya  dan berikut adalah ucapanucapan yang saya dapetin tahun ini 

Sungguh masa depan memang ada. Karna kau telah berhasil melewati 1 tahun lagi masa usiamu. HAPPY BIRTHDAY MY BEST FRIEND. Saranghae :)
Hera , 24 Jan 2011 23:53:03

Learn from yesterday, live for today , hope for tomorrow . Happy b'day may happiness,long life and prosperity be with you.

Its a nice when you know that someone likes you, someone thinks about you, but it fells (feels) much better when you know that someone never ever forget your b'day

Happy b'day yo cah wilis ciLiik, cerewet , endel+genit, hhehe :P... Mugo tmbh duwur ae musuh :D
Sa'ni 25 Jan 2011 00:08:59

happy b'day, ma..
wish you all the best..
Gbu always..
:D
Nursa 25 Jan 2011 00:17:48

Saengil chukae hamnida, saengil chukae hamnida, saranghae rahma ssi , saengil chukae hamnida,, :D Ibo happy b'day yaa, smoga lbih barokah kdepanny,, BD
Aiffa 25 Jan 2011 03:57:01

Met Ultah ya bo. .
Plamfletnya jgn lupa. Trus pembina diundang pake surat ato dibilangin? Segera disiapkan ya
Ari 25 Jan 2011 05:33:11

Happy birthday, ma :)
Hope you all the best :D
Karisma 25 Jan 2011 05:37:14

MET ULTAH YG KE 16 SEMOGA NANTI TERCAPAI APA2 YG DICITA2KAN DAN SELALU DIBERIKAN KEMUDAHAN2 DALAM MENGHADAPI KEHIDUPAN DUNIA DAN AKHIRAT. AMIN YA RABBALALAMIN
Bapak 25 Jan 2011 05:38:37

Rahma, happy birthday yaaaaa. Wish you smarter, more beautiful, and more succesful in your life .:)
Tiara 25 Jan 2011 05:39:33

HB rahma :)
selamat ulang tahun yg ke 16. smg dgn brtambah.nya usia.mu bs lbh dwasa, lbh bbakti ma ortu, lbh rajin lagi dan lbh baik lagi pst.nya
amin ya Rabb .
Utari 25 Jan 2011 05:54:00

Selamat hari kelahiran rahma .
Sukses ya buat semuanya . Tambah pinter n berbakti kepada orang tua . n yang penting jngn lupa traktir ak ya. Hehe. :)
Afla 25 Jan 2011 07:47:34

Selamat ulang tahun mbak Rahma, mg Tuhan selalu melindungi,panjang umur dan sukses.
Ibu 25 Jan 2011 13:30:21

Rahma, hpy b'day yaw.. Sry tlat... Mga pa yg kmu inginkn dpat trkbul...amin
n mnjdi lbih baik dri thun kmmren...amin
traktrannya d tnggu!!! Hehe
Icha 25 Jan 2011 13:48:12

ma met ultah ya moga tmbh sukses.amin!
Anisa 25 Jan 2011 16:39:51

Met ultah yo. ,
Ganda 25 Jan 2011 16:43:29

Iboo!!!Sangil chuka hamnida :D pokoknya happy birthday God bless you deh. Maaf telat seharian nyari km ga ada :(
Dania 25 Jan 2011 18:01:53

Let the God decorate eah golden ray of the sun reachin you wth wishes of succes,happiness and prosperity 4 u, wish u a super duper happy birthday. ^.^
Debita 25 Jan 2011 20:37:05

terimakasih ya teman semuanya :D:D terimakasih udah inget sama hari ini, those wishes means a lot to me :D amin , semoga semua doanya terkabul, hhe :D
oya sama tanggal itu juga saya ga bakal lupa sama hal rese#peace:D yang kalian lakuin buat ngebuat saya nangis dan meskipun kalian ngasi sweet ending buat hal itu. ya kalian sukses, mata saya langsung merah, kalian itu teganyasungguhteganyadirimuteganya #nahlohakumalahngedangdut--a, saya sayang sama kalian semua . ga bakal lupa sama surprisenya, kalo boleh jujur ini surprise pertama yang dapetin pas di ulang tahun saya jadi itu sangat spesial buat saya, makasih yaa :D:D

terimakasih juga buat tementemen yang mau ngasi kado saya , Iloveitso . bukannya saya ngarep dikado nih tapi alhamdulillah tementemen banyak yang ngasi#maunya!:D

makasih kesi buat ini, kamu selalu ngerti aku #peace


Makasih ya Nurul buat ini juga. Makasih ya my best 


Makasih ayu sayang.. udah mau ngirim jauhjauh dari Jakarta pusat hanya buat ngasi aku kado saranghae :D


Makasih juga buat rahma sahabatku sayang yang udah ngasi aku surprise dan juga masi ngasi aku kado


Bukan berarti saya minta dikado nih, tapi saya benarbenar ngappreiate mereka semua yang are sama saya . terimakasih, bahkan saya mungkin saya sedikit gap antes untuk ngedapetin temen sabaik kalian, loveyouso guys 

Selain itu saya sendiri, di usia saya yang ke 16 th ini saya juga punya wishing . I wish I can be better than ever , I can do better than ever , I can give more than ever 

Tuhan yang Maha Mulia,
Dengan bertambahnya usiaku
Kumohon, indahkanlah jiwaku
Baikkanlah budi pekertiku
Jadikanlah aku seseorang yang berguna
Yang dapat memberi dan mengasihi
Izinkanlah aku menjadi hambaMu yang taat
Dan Kumohon Ya Allah
Jagalah hatiku , izinkanlah nuraniku ini terbebas dari rasa benci dan iri
Isikanlah ia hanya dengan cinta dan kasih yang dapat menyayangi sesama lainnya
Semoga hamba dapat menjadi hamba yang ikhlas dan tulus
Cerdaskanlah aku agar aku dapat lebih berguna bagi orang lain
Kumohon perlindunganMu Tuhan
Izinkanlah kami semua memiliki umur panjang
Semoga Engkau meridhoi doaku
Amin 

foolish loser love story

PROLOG
I am Mary , this is just my foolish loser love story I’ve experienced . I know it’s kinda shameless but It’s my story

Thursday, 11 March 2010
I decided to take a test to be graduated in some level of an organization in my high school , it was a tiring day . and coincidence that he and I took the same test at that time . it was a test of an organization’s committee . I could retold all of them perfectly, and he , he forgot a name . only a name . and it was mine . he acted silly and I thought he was funny .

Friday, 12 March 2010
I told one of my bestfriend named nana , “ hei do you know a person called robin ? he’s just so funny cool , hha :D” and my friend took it for real though I didn’t . he was only a friend to me

Sunday until Wednesday 20 – 23 March 2010
He and I joined an event, we were not in the same group . still I didn’t care about him since I couldn’t even remember his face, hha :D

#but then after this event was over , I realized there were 2 photos where he posed at my back without my conscious , I thought it was a fate . hha :D

March until 24 April 2010
My classmates just keep joking me with him, until then my bestfriend called sherleen said this , “ hei mary , I can’t wait for you to be Robin’s partner , both of your face are so much alike!” . Me, with a sarchastic emotion said , “ whatever you say , I don’t care” but unconsciously I felt something was started to get in my heart . may be started from this day , I care about him

Monday, 21 June 2010
He and I joined the same event again , and he was the leader that day . he chosed me as his secretary , well, I was a little touched . and in the night he was been mad by so many seniors . and I didn’t know why , I just felt I had to say this or I regretted . since I didn’t want to regret , I encouraged myself and came to him, I said “You’ve done your best” and he said “thanks”

9 July 2010
I wrote in my diary , “ I don’t know when it started but I think I like him”

23 July 2010
He chosed me to be his partner on the ceremony , to be honest I was really glad and thought , just may be , was it possible that he likes me too ? and I told sherleen and nana that may be I like Robin even just a little

7 August 2010
He was holding hand with his friend , a girl . that girl called me , “Mary ,do I match with him ?” I was frozen and surprised and I only spitted out these words , “Why did you asked me ? try asking sherleen” and I wrote in my diary “I think he likes me too  “


2 September 2010
He was choosen to be the main structure of organization we followed , and I congratulated him , “ congratulation, you deserve it!” with a big foolish smile . then the whole night I regretted for doing it



31 Oktober 2010
I wrote in my diary “ Robin, saranghaeyo”

8 November 2010
My friend shared about what she felt , her name was rose .“Mary, I like Robin . I heard that he was with you. Is it right ?” Rose said . feeling surprised and down , I said “hah ? Robin ? it was only my friends jokes , take no attention toward it . when they were joking me , I don’t even know which one called Robin” well, I was crazy . and she said a big o . I was really down , I could never beat this girl , she was so white and beautiful . and look at me ? what’s so good from me ? I have nothing to compare with this girl . it was like a smell of surrender

28 November 2010
Coincidence ! again . I had to be so close with robin for hours . we were not talking unless I started . I encouraged myself to ask this , “hey Robin , are you really with Rose?” he said “No, who said that ?” and I replied “don’t lie , it’s okay that if you’re with her” to talk the truth , I was happy , seemed a hope . but when I’ve just arrived at home , I pitied myself for asking that to him . why did I have to be that miserable ? I’m a real pathetic . please forget how miserable I was :’(

19 December 2010
I had a chance to be close with him #again . but I objected to it . I didn’t want myself re-do the same mistakes as I’ve done before . and he said “hey , last time I was with this girl” I acted don’t care , though I listened to everything he said , then he said “Can I move to this destination?” and he couldn’t . and we were in separate place that day , though I pitied myself #again because I missed him :’(

23 December 2010
I got an achievement , and he asked “Mary , you’re number one ?” I said yes and he looked back at the paper he hold

27 December 2010
He made an appointment to pick a girl with him in our event in the next day , I thought “you can be with anyone you want , because I know your heart is always mine  “

28 December 2010
The girl he fetch named Louis . I saw with my own two eyes, Louis was leaning toward Robin when they were back-to-face . I was so jealous , furthermore Louis so cared and was so nice to Robin . I thought “they are impossible, they are friend . I shouldn’t worry , should be calm!”

29 December 2010
I saw Louis kept following Robin , so I thought “as long as he’s happy, me too”

30 December 2010
I heard an issues that when they were on the way home , Louis was holding on Robin stomach . I thought “It’s disgusting” . and seemeed like it’s the time for me to over what I feel for him

1 January 2011
I thought , “I don’t want to hurt myself anymore . I have to respect myself . He is not worth my hurt!” and I posted in my blog “get out!” I thought I was really over about him .no mare caring about him , no more opening his friendpage, no more being silly in front of him . I’ve thought once you like me , but then I knew I only made a mess of thing



19 January 2011
I sat right in the back of Louis . accidentally , I saw Louis loose book . It was a picture of Robin , which was made by Louis . so great , so beautiful, so cool . it was written at that paper “I’m gonna be with you” I was really down and hurt a lot . I was so disgusting with myself, I couldn’t even said clearly to anybody that I like him, I was such a great loser just then I realized I can’t get over from him so easy

23 January 2011
Her , mine and his birthday ,was in a row . just the difference is that mine is one year younger than them . I was so afraid that I’m gonna be really hurt this time , it was like the tears could fall everytime from my eyes . I was really frightened and I didn’t know what to do . I also heard that they were so close and here I was so hurt and afraid of being hurt though I’ve already hurt and still hurting :’(

26 January 2011
Yesterday I was looking forward for Robin to say something to me , just by chance I saw Robin in the library . I was intended to go to there too, as I needed to return a book I’ve borrowed a week ago . just a little , I hoped in a glance Robin would see me and say to me that sentence . but when I was planning to approach Robin, I knew it’s pathetic so I canceled it instead I looked for Shakespeare book though I also didn’t find it . To say the truth till night I was waiting for that sentence though I got nothing . then just I had more proof that what I feel was one sided heart . here are the proof
1. my friendaccount is protected and no one can see my page unless they are my friend and you’re not . It means He never opens my account just like what I do all this time
2. Perhaps Robin doesn’t even know what kind of day yesterday is for me
and all, probably was only a mistake , I must have mistaken him for I’ve ever thought that he likes me too .

31 January 2011
He and I got an achievement , he got the first and I got the second . and I know that day was a special day for him . but I didn’t want to embarrassed myself even further , so I did nothing and said nothing . though in the noon, I heard Louis told her friend that she has just given a gift to Robin till she shook . But I’ve decided to respect myself this time 

and so that’s how , my foolish loser love story should end , so that I won’t hurt myself anymore . Though I’m not sure enough that someday I won’t fall for him again ,but I don’t want to waste all my precious just for crying over a boy like him, I have my life to live and I have so many reasons to be happy . He deserves someone good (and so just me) and that is not just me, so baby I let you go away , but I always know that I did it because I care . though it’s Robin or not, I believe that I’m gonna find my love someday 

I do know this foolish love story doesn’t ended as Cinderella’s story or Belle , but it’s all only because I’m Mary and not those princess . but someday I’m gonna experience those love story , right ? I’ll be Cinderella for someone someday, right ? that’s why I let my love for Robin now fade , because someday I’m gonna find my Cinderella’s prince , just as Cinderella found her prince 